h

Brief aan partijbestuur en comité D-SP

13 augustus 2007

Brief aan partijbestuur en comité D-SP

Afgelopen vrijdag verstuurde het afdelingsbestuur een aangetekende brief naar het partijbestuur en het comité Democratisering SP. Klik op "Lees verder" om de inhoud te lezen.

Enkhuizen, 10 augustus 2007

Geachte leden van het partijbestuur en Comité Democratisering SP,

Gezien onze eigen ervaringen met slechte communicatie binnen de SP-organisatie willen wij hierbij als afdeling Westfriesland-Oost via deze brief ons standpunt duidelijk maken over een aantal zaken die nu binnen de SP spelen. Deze zaken vormen mede de aanleiding voor deze brief.

Na enige tijd de discussie gevolgd te hebben over het gebeuren rond Düzgün Yildirim kunnen wij als afdeling alleen maar zeggen dat wij het zeer betreuren en afkeuren hoe slecht er door beide betrokken partijen gecommuniceerd wordt naar elkaar en naar buiten toe.

Ook vinden wij het hoogst ongepast dat het partijbestuur censuur toepast terwijl de openbare eerbaarheid van personen niet in het geding is. Wij zijn van mening dat je nooit censuur mag toepassen mits er in het openbaar geen mensen worden beschadigd.

Wij keuren ook af dat de hoofdredactrice van de Tribune Elma Verhey is geschorst. We zijn het er mee eens dat in het bewuste artikel wederhoor toegepast had moeten worden. Desondanks had het artikel gewoon geplaatst moeten worden. Helemaal nu de Tribune niet meer alleen een blad is voor SP-leden.

Wij willen dat het partijbestuur op het aankomende congres met een voorstel komt om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de communicatie, openheid en democratie binnen de SP organisatie. De groei van de partij vereist kritische zelfreflectie.

Deze brief is -mede na een ledenvergadering op 8 augustus 2007 j.l.- door een meerderheid van de aldaar aanwezige leden, alsmede de leden die schriftelijk reageerden, goedgekeurd. Deze brief zal ter kennisgeving ook worden verstuurd naar alle SP-afdelingen.

Gezien het belang van deze kwestie en onze behoefte dit zo snel mogelijk na de vakantieperiode met onze leden te bespreken verwachten wij van het partijbestuur een snelle reactie. Wij menen hiervoor 1 september 2007 als uiterste datum te stellen.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van SP Westfriesland-Oost,

Christian Bokhove, bestuurslid

SP afd. West-Friesland Oost
secr. Anemonenlaan 12
1616 XR Hoogkarspel
Tel. 0228 567032
westfrieslandoost@sp.nl

Reageren?

Wilt u reageren op een bericht?

Graag! Wij horen graag uw mening en willen met iedereen de discussie aangaan.

Een paar spelregels:

  • Alleen reacties die serieus ingaan op de inhoud van het bericht worden geplaatst. Aan "bagger" en "afzeikerij" doen we niet mee.
  • Anonieme reacties worden niet geplaatst
  • Wilt u reageren, maar niet in het openbaar? Gebruik dan onze contactpagina
     

U bent hier